Genesis G70 2019 terima paparan 3D pertama di dunia

Genesis G70, sebuah kereta eksekutif kompak yang dipertontonkan buat pertama kali tahun lalu untuk pasaran Korea kini menerima naiktaraf bagi model tahun 2019 – 13 bulan selepas ia masuk pasaran di sana.

Pesaing secara langsung bagi BMW 3 Series, Mercedes-benz C-Class dan Audi A4 ini dilengkapi dengan paparan instrumen digital 12.3-inci yang menggantikan gauge analog yang diperkenalkan sebelum ini. Bagaimanapun, ia bukanlah paparan biasa; Genesis yang dikemaskini itu hadir bersama teknologi paparan 3D yang pertama seumpamanya di dunia.

Ia merupakan sistem yang menarik, memberikan kedalaman kepada skirn mendatar yang ada tanpa memerlukan kaca mata 3D. Sistem ini menggunakan kamera untuk mengesan dan mengikuti gerak mata pemandu. Ada tiga tema tersedia – Modern, Space dan Edge – dan ciri 3D berkenaan boleh dinyah-aktif sekiranya mahu.

Lain-lain perubahan termasuk bukaan ruang barangan tanpa operasi tangan, penulen udara dan siaran media digital definisi tinggi (DBM, sistem siaran TV mudah alih Korea) dan juga fungsi Auto Hold bagi brek parkir elektronik yang datang sebagai ciri standard.

Selain itu, ciri penjimatan bagi transmisi lapan-kelajuan juga kini standard, terdahulu hanya ada pada model 3.3T Sport serta rim 19-inci. Sistem pacuan Dynamic All-Wheel Drive dengan LSD mekanikal juga menjadi tambahan terbaru.

Selebihnya Genesis G70 kekal sama seperti sebelumnya – dengan pilihan enjin 2.0 liter Theta II empat-silinder yang menjana 252 PS/353 Nm; 2.2 R VGT turbodiesel dengan 202 PS/441 Nm; atau yang paling tinggi, enjin 3.3 liter turbo berkembar V6 dengan 370 PS/510 Nm.

Source: Read Full Article