Lebih dari RM3 juta bayaran saman dikutip sempena penawaran diskaun 50% pada 7-9 Nov lalu – JSPT

Sempena dengan penawaran diskaun sehingga 50% bagi saman trafik pada 7 hingga 9 November lalu, Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur (JSPT) berjaya mengutip lebih RM3 juta bayaran. Menurut Ketua JSPT Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkifly Yahya, sejumlah 32,462 saman diselesaikan oleh pesalah trafik dalam tiga hari tersebut.

“Kami berpuas hati apabila pesalah trafik mengambil peluang ini untuk menyelesaikan bayaran saman dan sambutan yang diterima amat menggalakkan. Kaunter kami agak terhad hingga menyebabkan pesalah trafik terpaksa mengambil masa yang lama, perkara itu akan kami perbaiki pada masa depan.

“Saya ingin menasihati pesalah trafik supaya segera membayar saman kerana polis mempunyai dasar ‘semakin lama saman, semakin banyak yang perlu dibayar’,” katanya seperti yang dilaporkan oleh Berita Harian.

Walau bagaimana pun, diskaun berkenaan tidak dikira untuk jenis Saman Kemalangan Tahun Semasa, Saman Berstatus NC, Saman Berstatus Waran Tahun Semasa, Saman Dalam Perbicaraan dan Saman Berkaitan Lori.

Related Cars for Sale on

Source: Read Full Article