Touch 'n Go PayDirect kini boleh digunakan di LDP

Tempoh hari baru diumumkan yang perkhidmatan transaksi elektronik Touch ‘n Go PayDirect telah beroperasi di 10 lebuhraya utama negara ini. Terbaru, ada satu lagi tambahan, iaitu di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP), menjadikan jumlah keseluruhan ketika ini 11 semuanya.

Selepas LDP, hanya berbaki beberapa sahaja lagi lebuhraya yang akan mengikut jejak yang sama dalam masa terdekat ini; Lebuhraya Besraya (BESRAYA), Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK), Lebuhraya Pantai Baru (NPE), Lebuhraya Shah Alam (KESAS) dan Lebuhraya Penyuraian Trafik KL Barat (SPRINT).

Perkhidmatan PayDirect membolehkan pengguna menghubungkan tiga kad Touch ‘n Go kepada aplikasi eWallet mereka. Sebaik saja kad itu dihubungkan ke eWallet, caj tol akan dipotong secara automatik dari eWallet bila-bila masa kad yang dihubungkan itu digunakan di plaza tol (secara sentuhan biasa ataupun melalui SmarTAG), tanpa sebarang potongan kepada kad berkenaan.

Sekiranya eWallet tidak mempunyai jumlah baki yang cukup, barulah caj akan dipotong daripada baki pada kad fizikal. Bagaimanapun, anda boleh mengekalkan jumlah baki dalam kad sekiranya anda mengaktifkan ciri “auto-reload” pada eWallet. Untuk menambah nilai eWallet, ia boleh dilakukan menerusi aplikasi telefon pintar menggunakan kad kredit atau debit, perbankan atas talian atau TNG Reload PIN tanpa dikenakan caj tambahan.

Related Cars for Sale on

Source: Read Full Article