Kerajaan tiada cadangan gantikan bas perantara di stesen MRT dengan perkhidmatan Grab – Loke

Setakat ini, tiada cadangan untuk menggantikan perkhidmatan bas perantara di stesen-stesen MRT dengan Grab, ujar Menteri Pengangkutan Anthony Loke.

Menurut Loke, pengumuman yang dibuat oleh Tony Pua, Setiausaha Politik Kementerian Kewangan, sebelum ini mengenai Grab yang akan menggantikan bas perantara tersebut bersifat pandangan peribadinya sahaja laporan The Star.

“Kita takkan membatalkan perkhidmatan bas perantara. Itu hanya cadangan untuk melengkapkan (perkhidmatan bas perantara MRT), dan ia diusulkan oleh Tony. Kita mahu menyepadukan dengan perkhidmatan lain-lain bas, dan berharap dapat memperkenalkan pas bulanan tidak lama lagi. Perkhidmatan sebegini akan menjadi sebahagian daripada sistem pengangkutan awam di Lembah Klang,” ujar Loke kepada pemberita di lobi Parlimen pagi ini.

Malahan kenyataan yang dikeluarkan oleh Pua turut tidak disenangi oleh pemandu teksi di negara ini sehingga mendorong mereka melakukan protes secara aman di Putrajaya pagi tadi.

Loke berkata, bantahan yang disuarakan oleh pemandu teksi juga penting dan diambil kira, malah kerajaan juga menggalakkan mereka menyertai perkhidmatan e-hailing ini.

Related Cars for Sale on

Source: Read Full Article